Vår fantastiska personal

På Enebo är vi stolta över att ha så engagerad, kunnig och trygg personal. Nedan kan du kortfattat läsa om de som tar hand om våra små under dagarna.

Cristina

Cristina är Enebos förskolechef. Hon har arbetat på Enebo sedan 2007.  Hon är utbildad förskollärare  sedan 1983. Innan Cristina började på Enebo arbetade hon på kommunala förskolor i Danderyd.

Cristina rekommenderar Enebo därför att det är en liten förskola där verksamheten organiseras efter barnens behov och intressen. Att det inte finns något vinstintresse, utan barnen är i fokus på alla plan, är en annan aspekt som hon värdesätter högt. På frågan om varför Cristina trivs på Enebo svarar hon;

”Det är så engagerade föräldrar och duktiga medarbetare vilket ger glada barn. Att vi har nära till skogen och roligt tillsammans (barn, föräldrar, personal och andra anhöriga). Vi är som en stor familj”. Hon strävar efter att göra alla barn harmoniska, glada och trygga genom att vistas mycket i naturen. ”Det är vetenskapligt bevisat att naturen påverkar vår hälsa på ett positivt sätt. Vuxna kan t.o.m få skogsvistelse utskrivet på recept”, säger hon.

malinMalin började arbeta på Enebo höstterminen 2012 och bestämde sig snabbt för att vidareutbilda sig till förskollärare. Vilket hon gjort parallellt med sitt arbete på Enebo. I december 2016 tog Malin sin förskollärarexamen!

Malin trivs bra på Enebo därför att det är en liten förskola där alla (föräldrar, barn, pedagoger) känner varandra väl och samarbetet mellan föräldrarna och pedagogerna känns bra och harmoniskt. Hon uppskattar att det är små barngrupper och att personaltätheten är hög samt att personalen får möjlighet till fortbildning. Dessutom gillar hon stämningen på Enebo förskola;  ”Det är tryggt och glädjefullt på Enebo, vilket jag anser är viktiga förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete”

På frågan hur hon ser till att barnen på Enebo är trygga och glada svarar Malin: ”Enligt mig grundas tryggheten och glädjen för barnen i relationen till pedagogerna, i den sociala miljön liksom i den fysiska. Jag anser att det är betydelsefullt med lugna, säkra och positiva pedagoger som ser till barnens behov, bekräftar barnen och som visar att barnet är värdefullt precis som det är. Jag bemöter barnet med öppna armar, bjuder på mig själv och är närvarande för att vinna barnets förtroende.

EmmaEmma är senaste tillskottet i Enebos personalgrupp. Hon började arbeta på Enebo i augusti 2016. Emma har dock lång erfarenhet som barnskötare på andra förskolor. Hon är utbildad barnskötare sedan 2002.

Emma trivs på Enebo därför att det är en liten förskola och man ser möjligheter i allt. Hon tycker att det är en bra stämning mellan föräldrar, barn och pedagoger och  tycker om att personal och barn vistas mycket utomhus i skogen. Hon värdesätter att det finns en fungerande verksamhetsplan eftersom det gör allt så mycket enklare; ”Det är verkligen kul att gå till jobbet på morgonen”, säger Emma.

På frågan hur hon ser till att barnen på Enebo är trygga och glada svarar Emma: ”Jag är glad och bjuder på mig själv. Jag försöker möta och uppmuntra varje barn. Sedan kramas jag mycket”

kersti

Kersti har arbetat på Enebo i 12 år! Hon är utbildad förskollärare sedan 1976. Innan hon började på Enebo arbetade hon på andra förskolor i Danderyds kommun.

Kersti tycker att Enebo är en bra förskola därför att den är liten med små barngrupper och det är nära till skogen och idrottsplatsen. På frågan om varför hon har stannat så länge på Enebo svarar Kersti; ”Det är en bra personalgrupp som hållit ihop länge och engagerade föräldrar”

Kersti strävar efter att göra alla barn harmoniska, glada och trygga genom att se till att alla barn blir sedda och hörda, att de har roligt tillsammans och att hon spenderar tid med varje enskilt barn.

yvonne2

Marianne har arbetat på Enebo i hela 15 år! Hon är utbildad barnskötare och har arbetat som barnskötare i totalt 38 år.

Marianne tycker att Enebo är en bra förskola för att den ligger nära skogen och idrottsplatsen där de ofta vistas. Förskolan är mysig, barngrupperna små och föräldrarna engagerade.På frågan om varför Marianne trivs på Enebo svarar hon; ”Vi har små barngrupper och tight personalgrupp så vi kan planera efter barnens behov”

Marianne tror att barn känner sig trygga, glada och harmoniska i mindre barngrupper där de kan bli sedda och hörda och där man kan planera efter barnens intressen och önskemål

yvonne

Yvonne är Enebos kokerska som i 18 år serverat Enebos barn näringsrik och god mat. Hon är utbildad kokerska och har  gått kompletterande kurser inom livsmedel och allergi.

Yvonne brinner för ekologisk bra mat och det hon gillar med Enebo är att alla får vara med och bestämma och att det är lugnt och tryggt. På frågan om varför Yvonne trivs på Enebo svarar hon ”Det är ett litet ställe med bra sammanhållning i personalen och barnen är ”gooa”.

Yvonne menar att barnen blir trygga och glada i en lugn och trygg miljö och att de får näringsrik mat som de tycker om.

Publicerad i Uncategorized