Om Enebo

IMG_5851Enebo förskola är den lilla förskolan som ligger nära Enebybergs Idrottsplats och har skog och natur inpå knuten. På förskolan går cirka 24 barn som är uppdelade på två avdelningar, Lingon för de äldre barnen och Blåbär för de yngre. Tre förskollärare, två barnskötare (en under utbildning till förskollärare) och en kokerska arbetar på förskolan. Läs mer om vår fantastiska personal.

Förskolan ligger ett stenkast från skogen och Enebybergs idrottsplats vilket möjliggör för personal och barn att vistas mycket utomhus, nyttja naturens möjligheter och integrera naturen i pedagogiken. De små barnen sover t ex utomhus året runt i vagnar på fårskinnspläder och invirade i filtar.

Förskolan är en ekonomisk förening vilket innebär att personal och föräldrar samverkar för att skapa en rolig, trygg och lärorik verksamhet för barnen. En familjär stämning och korta kontaktvägar mellan personal och föräldrar ses som grundförutsättningar för en bra förskola. Eftersom det inte finns något vinstintresse går alla pengar oavkortat tillbaka till barnen och förskolan.

Enebo får i undersökningar och i kommunens inspektioner mycket bra betyg. Varje år gör Danderyd kommun en föräldraundersökning där föräldrarna får möjlighet att tycka till. Det tycker vi är bra eftersom vi alltid strävar efter att bli ännu bättre. I den senaste undersökningen gav 100% av alla föräldrar högsta betyg på frågan om deras barn verkar trivas på Enebo och om de var nöjda med förskolan som helhet. Läs hela enkäten om hur föräldrarna betygsätter Enebo.

Vill du veta ännu mer om vad föräldrar, barn och pedagoger säger om Enebo kan du titta på några filmer.

Enebo i Media

Danderydsnytt